Matematik

funktion - kordinatsæt

09. september 2008 af davija (Slettet)

Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for funktionen f(x)=x3-x+1, hvori tangenten er parallel med linjen y = 2x + 5.

Hvordan skal jeg gøre dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af ibibib (Slettet)

Da differentialkvotienten er lig med tangentens hældning og tangenten har hældningen 2, kan du bestem x-koordinaten til røringspunkterne ved at løse ligningen f '(x)=2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2008 af mathon

beregn f '(x)


Svar #3
09. september 2008 af davija (Slettet)

Ja så nu har jeg differentieret funktionen, sådan det bliver:

f '(x) = 3x2-1

og så skal man isolere x, eller? Og hvordan gør man det når der står x2, jeg kan godt se at x-værdien er lig 1, og hvordan finder jeg y-koordinatet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2008 af mathon

f '(x) = 3x2-1
er rigtig

genlæs #1
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2008 af Isomorphician

Læs #1.

Løs ligningen f'(x) = 2

y-værdierne finder du ved at indsætte x-værdierne i f(x).
 


Svar #6
09. september 2008 af davija (Slettet)

f '(x) = 3 * 12-1

f '(x) = 2

??


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2008 af ibibib (Slettet)

3x²-1 = 2


Svar #8
09. september 2008 af davija (Slettet)

Så når man har isoleret

x så bliver x = 1

og hvordan kommer jeg videre?, fordi nu har jeg jo min x-værdi..


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2008 af ibibib (Slettet)

Du er ikke særlig omhyggelig når du løser ligninger. Opgaven lyder: Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter....

Hvad betyder?

I #5 er fortsættelsen forklaret: Beregn f(1) og f(?).


Svar #10
09. september 2008 af davija (Slettet)

Jeg kan godt se vi har et punkt der hedder (1 ;  1), men jeg ved ikke hvad den anden f(?) skal være.


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. september 2008 af mathon

3x² - 1 = 2

3x² = 3

x² = 1

x = ±1


Svar #12
09. september 2008 af davija (Slettet)

Tak. :-)


Skriv et svar til: funktion - kordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.