Matematik

Polære Koordinater = Enhedsvektor?!

10. september 2008 af Liv1988 (Slettet)

Hej,

Synes seriøst at det her er forvirrende!'Polære koordinater' er det, det der svarer til en såkaldt enhedsvektor?

Liv1988


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Polærer koordinater beskriver et punkt ved hjælp af en radius og en vinkel :)


Svar #2
10. september 2008 af Liv1988 (Slettet)

#1) Kan du ikke være bare lidt mere direkte med din besvarelse? - Hvis du er interesseret i at svare, så svar med et ja eller nej på mit spørgsmål, tak.

Liv1988


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2008 af mathon

Nej


Svar #4
10. september 2008 af Liv1988 (Slettet)

#3) Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

#2 Jeg prøvede at få dig til at tænke dig til svaret ;) En enhedsvektor har en radius på 1 og en vinkel svarende til retningen på akserne :) Hvis du selv ville kunne finde svaret ud fra det, så vil du også få en bedre forståelse for polære koordinater.


Svar #6
10. september 2008 af Liv1988 (Slettet)

#5) Jeg forstår ikke, hvad du fabler om, så det er bedst, at du ikke hjælper mig. Jeg har desuden fået svar på mit spørgsmål, så nu kan resten være lige meget.

Liv1988


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2008 af fluen på væggen (Slettet)

#6 Nu er det jo ikke kun for din skyld vi svarer, da det er et offentligt forum, så hvis andre kan bruge DanielTA's svar, så er det "lige meget" om du foretrækker et andet svar. Jeg forstår godt Daniels svar, men tror at det kan siges anderledes, så selvom du ikke ønsker dette, så uddyber jeg DanielTA's svar.

Enhedsvektor:

En enhedsvektor er en vektor, der har længden 1. Hvis vektoren hedder (x,y) betyder dette, at x2+y2=1.

Polære koordinater

I stedet for at angive et punkt eller en vektor som (x,y), kan man angive det som (r,v), hvor r er længden af vektor (x,y) og v er vinklen mod urets retning man skal rotere vektoren (r,0) for at den bliver til (x,y).

Formelt kan sammenhængen mellem almindelige koordinater og polære koordinater beskrives med ligningerne:

x=r·cos(v) og y=r·sin(v) eller samlet (x,y)=r·(cos(v),sin(v))


Skriv et svar til: Polære Koordinater = Enhedsvektor?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.