Matematik

eksp. funktion

02. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Hejsa, jeg har fået en opgave, hvor jeg skal bbestemme foreskrift ud fra 2 givne punkter: (150, 2.3-10^-5) og (400,8^10-9) - jeg kan sagtens finde mit a, men hvordan finder jeg mit b?

-Slacz-

Svar #1
02. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Det er da let nok. Hvis du kender a, og et punkt (x,y) på linjen, kan du bestemme b på følgende metode:

b=y/a^x

Denne formel er fundet ved at isolere b i formlen y=b*a^x

Men jeg ved ikke lige om det var dit spørgsmål.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2003 af Xabbu (Slettet)

Du kan taste dem ind på din TI83 i statplot og så bruge expreg, så får du a og b.

/Xabbu

Svar #3
03. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Det er imidlertid ikke nok at henvise til grafregner, hvis der står "beregn" i opgaveteksten. Hvis der derimod står "bestem", er det nok at henvise til eksponentiel regression på grafregneren.

Svar #4
03. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Lige præcis det spørgsmål, spurgte jeg vores censor om til terminsprøven - om det trak ned at bruge lommmeregneren (altså henvise til at jeg har gjort sådan og sådan, derfor er resultatet dette), hvis der kun stod "bestem". Han mente det trak ned. Det mener jeg ikke det gør.. Nogle der har tjek på det (det var censor's første gang som cencor)..

-Slacz-

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2003 af Lurch (Slettet)

Kan ikke lige huske reglerne for hvornår man må bruge lommeregner og hvornår man skal gøre det algebraisk. Det står sandsynligvis forrest i din opgavebog!
Skald en løses algebraisk kand et gøres på følgende måde:
da den er eksponentiel har den formen,
y=b*a^x
indsæt dine to punkter i denne ligning, og du ahr nu 2 ligninger emd to ubekendte, løs dem og du ahr dine to konstanter a og b.

Skriv et svar til: eksp. funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.