Matematik

2 Funktioner: lineær og eks...

14. september 2008 af cloudo (Slettet)

Der er givet 2 funktioner: 

f er lineær og skærer x-aksen i punktet (0,7).

Grafen for f har hældningskoefficienten 4 1/2.

g er en eksponentielt voksende funktion med vækstrate 15 %. punktet (0,2) ligger på grafen for g.

- Udregn hvilken af de to funktioner, der har størst funktionsværdi for x = 10.

- Bestem de to grafers skæringspunkt.

er funktionen f: 4 1/2x + b  ?

er funktionen g: b*1,15^x  ?

( hvordan regner/laver man dem??? ) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2008 af Isomorphician

Du har næsten funktionerne.

Hvis du ikke umiddelbart synes du kan se b'erne, så prøv at løs f(0) = 7 og g(0) = 2


Svar #2
14. september 2008 af cloudo (Slettet)

hvordan løser man dem??


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. september 2008 af Isomorphician

4,5(0) + b = 7

0 + b = 7....

.......

b*1,150 = 2

b*1 = 2....


Svar #4
14. september 2008 af cloudo (Slettet)

er b så bare:

f: 4,5x + 7 ?

g: 2*1,15^x ?

- Udregn hvilken af de to funktioner, der har størst funktionsværdi for x = 10.

f: 4,5*10+7 = 52

g: 2*1,15^10 = 8,09112

funktionen f har den største funktionsværdi...(har jeg gjort det rigtigt?)


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. september 2008 af Isomorphician

Det er rigtigt.


Svar #6
16. september 2008 af cloudo (Slettet)

- Bestem de to grafers skæringspunkt.

hvordan gør man det med mellemregninger?


Skriv et svar til: 2 Funktioner: lineær og eks...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.