Matematik

Ligning.?!

15. september 2008 af Sally_933 (Slettet)

To dvd'er koster tilsammen 325kr. Den billigste koster 25 kr. mindre end den dyreste.

A) Opstil en ligning, der viser sammenhængen mellem priserne på de to dvd'er ?

B) Hvad koster de to dvd'er ?

Jeg har prøvet og fik mig selv frem til det her:

A) x+(x+25)=325
 

B) 187,5+137,5=325  men når jeg så skal finde forskellen 187,5-137,5=50. Og forskellen skulle være 25.  Men så prøvede jeg på den her måde:

137,5+162,5=300    og forskellen 162,5-137,5= 25.

Ved godt den ser enkel ud, men hjæææææælppppppp !


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af Danielras (Slettet)

A er korrekt. I B løser du blot ligningen i A med hensyn til x. Det er så prisen på den billige, og prisen på den dyre finder du ved at lægge 25 til.


Svar #2
15. september 2008 af Sally_933 (Slettet)

Du mener altså at på X'ernes plads skal der stå 25 ? Kan du fortælle det på en mere enklere måde ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2008 af Danielras (Slettet)

Nej. Du har fundet ligningen:

x+(x+25)=325

Hvor x er prisen på den billigste dvd. Hvis du løser denne (isolerer x) får du x = "en eller anden pris". Prisen på den dyre ved du så er x + 25 (25 kroner dyrere end den billige), og så har du fundet hvad du skal bruge.


Svar #4
15. september 2008 af Sally_933 (Slettet)

Når, nu har jeg forstået det.. Jeg har det nu. Tusiiiiind taaaaaak


Skriv et svar til: Ligning.?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.