Matematik

2 ligninger med to ubekendte

16. september 2008 af fila (Slettet)

hej er der nogen der kan fortælle mig hvordan man løser sådan en ligning:

{3x-4y=12

{x2+y2+6x-2y-15=0

tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af mathon

3x-4y=12
eller

y = 0,75x-3

x2+y2+6x-2y-15=0
eller
 

(x+3)2 + (y-1)2 = 52

og dermed

(x+3)2 + (0,75x-3-1)2 = 25, som er en 2.gradsligning i x.......


Svar #2
16. september 2008 af fila (Slettet)

forstår jeg ikke rigtg .. altså ved den første ligning isoler du y, men hvad gør du så ved den anden ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2008 af mathon

kvadratkompletterer den
til
cirklens ligning


Skriv et svar til: 2 ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.