Matematik

isolering af x

16. september 2008 af Ege90 (Slettet)

hej derude:)

jeg kan aldrig huske hvordan man isolere x med en potens:

det er noget med de der potentsregneregler.

y=k*x0,333333   


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af juventuz (Slettet)

y=k*x0.333333

y/k=x0.333333

x=(y/k)3


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2008 af bob7003 (Slettet)

0,333333√(y/k) = X


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2008 af juventuz (Slettet)

Som giver det samme i #1 bare anderledes skrevet


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2008 af mathon

#2 skal være

x = 3√(y/k)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2008 af mathon

der findes ikke "decimalrødder" forstået
som fx.

den 0,7te rod af x, hvor rodeksponenten er ikke hel

men

(y/k)1/3  = 3√(y/k)


Svar #6
23. september 2008 af Ege90 (Slettet)

TAK:D havde aldrig hørt om det med decimal rødder før.


Skriv et svar til: isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.