Matematik

skriv som produkt af parantes

17. september 2008 af Simss (Slettet)

hej :D

skriv udtrykket som et produkt af paranteser -

9c2 + 100b2 - 60 bc   ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Brug2. kvadratsætning der hedder.
(a-b)2=a2+b2-2ab


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2008 af dnadan (Slettet)

Hint: (a-b)^2=a^2+b^2-2ab

sammenlign nu dette med hvad du har, og se hvad du så kan hitte ud af :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2008 af mathon

(3c - 10b)2


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Argh, Mathon, du løser det for hende :P


Svar #5
17. september 2008 af Simss (Slettet)

haha :p tak drenge.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2008 af mathon

#1

din hjælp havde været bedre
med

(ax - by)2 =  (ax)2 - 2*(ax)(by) + (by)2  = a2x2 - (2ab)xy + b2y2

i øvrigt sendte jeg næsten samtidigt med dig
og havde således ikke set dit indlæg, så din
ærgrelse er lidt ubegrundet om end oplevelsen
ikke var til at tage fejl af


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

#6 Det har du selvfølgelig ret i - begge dele. Jeg prøver bare at få folk til at tænke i stedet for at kommemed svaret først :)


Skriv et svar til: skriv som produkt af parantes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.