Matematik

matamatisk tegn

18. september 2008 af sissasine (Slettet)

Når et stykke eks. ser sådan ud : 445 = 4 * 51 + 4 = 24  Hvad betyder det sænkede 5-tal så og hvordan er det lige man får resultatet 24 ?

Det er 30 år siden jeg gik ud af skolen,men jeg kan alligevel ikke mindes at have lært det. Det er for at kunne lære min søn det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af ibibib (Slettet)

Det ser ud til at de lærer at skrive tal med 5-tals positionssystemet. (det normale er 10-tals positionssystemet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2008 af mathon

445 betyder 44 modulo 5 (rest'en ved divisionen 44:5 = 8 rest 4)
dvs. en restklasse bestående
af tal, som alle har det til
fælles,
at
de giver 4 til rest ved division med 5

hvorfor

44 tilhører samme restklasse som 24, modulo 5

...moduleret over divisor 5

...............................................................................................................

44 = 8*5 + 4
24 = 4*5 + 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2008 af mathon

Jaahhh
det er selvfølgelig

cifferpositionssystemet med grundtal 5 som vågent set i #1
hvilket
dog
sædvanligvis skrives

44V - med romertalsindeks medens 445 betyder 44 modulo 5


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2008 af mathon

i 5-talssystemet haves kun cifrene

0,1,2,3,4

5x = 10V

13X = 23V ..........


Skriv et svar til: matamatisk tegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.