Matematik

Reducer ligning

18. september 2008 af StudieCarlson (Slettet)

<p>Jeg sidder her med en ligning jeg skal reducer, men jeg er ikke helt sikker p&aring; jeg g&oslash;r det rigtigt.</p> <p>Ligningen er f&oslash;lgende:</p> <p>(a-b)^2 + (a-b)(a+b) - a^2</p> <p>Det f&oslash;rste led (a-b)^2 for jeg til:</p> <p>a^2 - b^2 -2ab</p> <p>andet led f&aring;r jeg til</p> <p>a^2 + b^2 -ab + a^2-b^2 -ab</p> <p>tredje led f&aring;r jeg bare til - a^2</p> <p>&nbsp;</p> <p>Men er dette korrekt?&nbsp; P&aring; forh&aring;nd tak</p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af ursulladk (Slettet)

Første led ((a-b)^2)  vil give:

a^2+b^2-2ab
Andet led (a-b)(a+b)  vil give

a^2-b^2-ab+ab  = a^2-b^2
Og tredje led:

-a^2

reduceret vil det så give:

a^2-2ab


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2010 af lebanon (Slettet)

hej fatter ikke noget om ligninger, hvad giver 2x+9=30-x?????


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2010 af ASC (Slettet)

 2x+9=30-x

2x+9+x=30-x+x

3x+9-9=30-9

3x=21

3x/3=21/3

x=7


Skriv et svar til: Reducer ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.