Matematik

funktions-hjælp

18. september 2008 af kemiker_1 (Slettet)

Hej nogen som kunne forklare mig, hvordan man løser denne her type af opgaver?

-skal man isolere x, sådan så man siger x=sin^-1(½)

Find alle tal x ε [0,4π] som opfyldeer ligningen sin(x)=½


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af mathon

sin(xo+p*2π) = sin(π-xo+p*2π) = 0.5, xo € [0;4π] og p € Z

for p = 0

sin(xo) = 0.5

xo = (π/6)

π - xo = π-(π/6) = (5π/6)

løsningerne er således


1) (π/6)+p*2π, for p € {0,1}
dvs.
(π/6) og (13π/6)

2) (5π/6)+p*2π = for p € {0,1}
dvs.
(5π/6) og (17π/6)
 

samlet opgørelse:

x € {π/6,5π/6,13π/6,17π/6}


Skriv et svar til: funktions-hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.