Matematik

monotoni opgave

18. september 2008 af IR_18 (Slettet)

Hej..

jeg bøvler lidt med en opg jeg ikke helt kan finde ud af. er der nogen der kan sige mig hvad jeg gør når jeg har tegnet grafen.

Opgaven:

redegøre for en given funktions monotoniforhold, lokale ekstrema og grafens skæringspunkter med akserne,

Lav en funktionsundersøgelse af funktionen f(x) = 1/3x (i trejde) - x


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2008 af dnadan (Slettet)

Du skal bestemme den afledte (f'(x)) og afgøre, hvornår denne er er over nul, lig nul og under nul:

f'(x0)>0, f'(x0)=0, f'(x0)<0

Herefter udnyttes sammenhængen mellem f og dens afledte f' (hvad er denne?) til at lave en monotonilinje.

Mvh. Dan


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. september 2008 af mathon

begynd med

f '(x) = ??


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2008 af mathon

f '(x) = x2 - 1 = (x+1)(x-1)

ekstrema kræver

f '(xo) = 0 = (xo + 1)(xo - 1)

monotoniintervallerne er således

]-oo;-1], [-1;1] og [1;oo[

undersøg fortegnsvariationen for f '(x)

i omegne af -1 og 1


Skriv et svar til: monotoni opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.