Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte og rødder

19. september 2008 af tinysc (Slettet)

Jeg håber, at der er en, der kan hjælpe mig med at løse følgende opgave:

Jeg har følgende to ligninger med de ubekendte x og y:

1) 800-0,8*y-0,2*x=0

2) 0,7*(y^½)-0,7*(x^½)-7=0

Find x og y.

Jeg kan normalt godt løse et sådant ligningssystem, men jeg får problemer når der er rødder på de ubekendte i den ene ligning.

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2008 af peter lind

Sæt x½=u, y½=v. x=u2, y=v2. Så får du fjernet rødderne. 


Svar #2
19. september 2008 af tinysc (Slettet)

Tak for hjælpen, men hvad gør jeg så bagefter?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. september 2008 af UFO99 (Slettet)

Herefter isolerer du u eller v i ligning 2, og sætter det ind i ligning 1.

Nu kan du løse andengradsligningen.


Svar #4
19. september 2008 af tinysc (Slettet)

Yes, så er den løst. Tusind tak for hjælpen begge to. Det er virkelig dejligt med hurtig hjælp, når man har kigget på en opgave så længe :)


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte og rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.