Matematik

2 opgaver (reduktion+funktion)

20. september 2008 af 9200 (Slettet)

1: Hvis der i en opgave står, at man skal løse ligningen f(x)=3, og man tideligere har fundet frem til forskriften: f(x)= 1,7 * + 5. Løses ligningen så, ved at ligge 3 ind i stedet for x i forskriften?

2: Reducer udtrykket (2a+3b)2 -3b(4+2b)-(2a+b)(2a-b)

jeg har fået det til: -12ba-6-8b

-kan det passe? Hvis ikke hvordan gør man så, for at nå frem til det rigtige resultatet?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2008 af nørd240 (Slettet)

#0 1: er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2008 af Isomorphician

f(x) = 3 <=>

1,7x + 5 = 3


Svar #3
20. september 2008 af 9200 (Slettet)

Hvordan ville i lave opg. 2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2008 af Isomorphician

#3

Udregn parenteserne først.

Husk at:

(a+b)2 = a2 + b2 + 2ab

(a-b)2 = a2 + b2 - 2ab

(a+b)(a-b) = a2 - b2


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2008 af sissasine (Slettet)

hej derinde

er der ikke en af jer der vil prøve at skrive stykke 2 op sådan linie for linie, (reducere)

er en gammel kone! som VIL lære det her matematik så jeg kan hjælpe ungerne.

Vil da gerne lige sige at det er et rigtigt fedt sted, jeg har allerede lært meget jeg aldrig troede jeg skulle lære at fatte

 tusind tak til alle jer der hjælper os der er lidt sådan........


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2008 af Isomorphician

(2a+3b)2 - 3b(4+2b) - (2a+b)(2a-b) =

Potenser udskrives:

(2a+3b)(2a+3b) - (12b + 6b2) - (4a2 - b2)

Minusparenteser hæves:

4a2 + 12ab + 9b2 - 12b - 6b2 - 4a2 + b2

Leddene samles:

4a2 - 4a2 + 9b2 - 6b2 + b2 + 12ab - 12b

Der forkortes:

4b2 + 12ab - 12b

(Der skal muligvis have stået 3b(4a + 2b) i det andet led, så vil der nemlig stå 4b2 + 12ab - 12ab til sidst, hvorved det kan forkortes til 4b2)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2008 af sissasine (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, nu har jeg forstået det, du skrev udregn parenteserne først i et tidligere indlæg,de formler eller hvad de nu kaldes må så være nogle det skal læres udenad , for det er vel så dem man altid skal bruge mvh en glad " gammel pige "


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2008 af Isomorphician

De sætninger der står i #4 er dem der kaldes kvadratsætningerne.

De skal læres udenad!


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2008 af sissasine (Slettet)

Tak for det, er der flere af disse kvadratsætninger udover dem i nr. 4 der skal læres??

Ja og hvis en har tid så ville jeg blive meget glad

Reducer:

3x-(2x-3)-5(-4+3x)=

1/2(2x-5)+(3-(y+2x)3)=

2x-(x-1)2-(1+x)2=

Vedr parenteserne i stk 2  ??  før 2x og efter 5 er en parentes så før 3 starter en og igen før y og tilsidst slutter en parentes efter 2x og 3 hvar betyder det??

OG så nogle andre( skal skrives som enkelt potens????   kan en forklare det lidt enkelt

z-3(-z3)=

(xy3)-3= 

på forhånd tak, ja mange tak, skriver helt sikkert igen, stopper ikke før jeg har lært det ,


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. september 2008 af Isomorphician

3x - (2x - 3) - 5(-4 + 3x)

Minusparentes hæves:

3x - 2x + 3 - 5(-4 + 3x) =

Der ganges ind i den sidste parentes:

3x - 2x + 3 - (-20 + 15x)

Minusparentes hæves:

3x - 2x + 3 + 20 - 15x

....

1/2(2x - 5) + (3 - (y + 2x)3))

Den inderste parentes i den anden parentes udregnes:

1/2(2x - 5) + (3 - (3y + 6x))

Der ganges ind i den første parentes:

x - 2,5 + (3 - (3y + 6x))

Den yderste parentes hæves:

x - 2,5 + 3 - (3y + 6x)

Minusparentesen hæves:

x - 2,5 + 3 - 3y - 6x

.....

2x - (x - 1)2 - (1 + x)2

Vha kvadratsætningerne udregnes parenteserne:

2x - (x2 - 2x + 1) - (x2 + 2x + 1)

Minusparenteserne hæves:

2x - x2 + 2x - 1 - x2 - 2x - 1

....

Potensregnereglerne skal også læres udenad:

am * an = am+n

am/an = am-n

(am)n = amn

a-m = 1/am

(ab)m = ambm

m√a = a1/m

m√(an) = an/m

a0 = 1

.....

(z-3)(-z3) = -(z-3+3) = -(z0) = -1

(xy3)-3 = x-3y3*(-3) = x-3y-9


Skriv et svar til: 2 opgaver (reduktion+funktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.