Matematik

Vektorer - Hjælp til opgave

21. september 2008 af geribif (Slettet)

Hej,

Jeg sidder og roder med denne opgave:

En trekant er bestemt ved A(0,3) B(4,5) og C(t,t). For hvilke værdier af t er trekant ABC

a) Retvinklet

b) Stumpvinklet

c) Spidsvinklet

Jeg er gået helt i stå så noget hjælp ville være rart, evt. givet gennem et andet eks. !

/ J. Fibiger


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af peter lind

Undersøgelse af størrelsen af vinkel C kan gøres ved at beregne CA·CB = |CA||CB|cos(C). Som du skriver det er du også nød til på samme måde at undersøge de andre vinkler; men du har næppe gengivet den præcise tekst i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2008 af Dedalus (Slettet)

Betragt linjen mellem A og B som diameteren i en cirkel.

Alle vinkler for hvilken vinkel C er retvinklet ligger da på periferien af denne cirkel.

Find da løsningerne for cirklens ligning (to) hvor x=y ((t,t)).

centrum (2,4)

radius = √(20) /2

(x-2)^2+(y-4)^2=5, sæt x=y

Heraf fås korrdianterne for C hvor ABC er retvinklet.

Herefter vælges blot passende koordinater hvor x=y for tilfælde b) og c)


Skriv et svar til: Vektorer - Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.