Matematik

Isolér h, som er en del af en gangeparentes

21. september 2008 af Neovo (Slettet)

Hej.

Hvordan er det jeg skal isolére h i denne formel, når den er en del af gangeparentesen?

100=(x*x/2)*h

ved bare man skal ophæve parentesen først, og har ingen idé om hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af juventuz (Slettet)

h=100/(x*x/2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2008 af Dedalus (Slettet)

Hvis det blot er h, du skal isolere, skal du blot dividere parantesen på begge sider af lighedstegnet.

h = 100 / (x^2/2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2008 af juventuz (Slettet)

Som kan gøres "flottere"

h=200/x2


Svar #4
21. september 2008 af Neovo (Slettet)

Hvordan er det lige du har gjort det "flottere"?

taget 2 parentesen og gangget med de hundred vil jeg gætte på, men må man det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2008 af juventuz (Slettet)

#4 prøv at læs reglerne om, hvordan man dividerer med en brøk


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2008 af juventuz (Slettet)

Ellers kan jeg da skrive det

Man dividere et tal med en brøk ved at gange med den omvendte brøk

Fx: a/(2/3)=(3a)/2=1.5a


Svar #7
21. september 2008 af Neovo (Slettet)

Tusind tak..

indviklet regl, som forstår det nu.. :D


Skriv et svar til: Isolér h, som er en del af en gangeparentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.