Matematik

polunomiers rødder

21. september 2008 af Signesp (Slettet)

Hvordan finder jeg forskriften for et 4. gradspolynomium der har rødderne -1,4 og 6 (og ikke flere), og som i 1 har værdien 5.

Jeg synes virkelig det er nogle sværer opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af MarsDK (Slettet)

et generelt eksempel er:

f(x) = a * (x - r1)(x - r2)(x - r3)(x - r4)

hvor r1 er rod 1 osv

så sætter du bare dine rødder ind, når du kun skal bruge tre, sætter du fx r1 = r2, du kan selv vælge hvilken rod du vil 'bruge to gange' ..

derefter sætter du f(1) = 5 og isolerer a, og voila, du er færdig, du kan evt. gange ud, for at vise at det er et 4. grads polynomie


Skriv et svar til: polunomiers rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.