Fysik

Skråplan - beregn gnidningskraften

21. september 2008 af skp1302 (Slettet)

Hej. Jeg har virkelig brug for hjælp.

Hvis en vogn bevæger sig op ad en 55 m lang bakke, hvor bakken ender 35 m over jordoverfladen. Ved toppen af bakken har vognen farten 8,7 m/s. m(vogn)=1850kg.

Man skal antage at gnidningskraften på vognen er konstant.

Jeg har beregnet normalkraften til 14013 N.

Men så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvad skal du regne ud? Det har du glemt at skrive :P


Svar #2
21. september 2008 af skp1302 (Slettet)

årh. hehe. gnidningskraften skal beregnes :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Fµ=µ*Fn

Se om det hjælper dig. Tegn evt. en tegning og få lavet komposanter om nødvendigt, så alle kraftvektorer er ortogonale eller parallelle.


Svar #4
21. september 2008 af skp1302 (Slettet)

Jeg har lavet tegning og alt med vinkler osv. Altså jeg har prøvet at beregne µ som jeg får til 1,47. Men jeg ved ikke om det kan passe. Jeg sagde F(res) = m * g * sin(v) + my*m*g*cos(v) og så isoleret my. men ja, jeg kan ikke helt se om det er den rigtige formel og hvorfor jeg bruger den..


Skriv et svar til: Skråplan - beregn gnidningskraften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.