Matematik

Reducering af brøker. (Haster)

22. september 2008 af trinebebs (Slettet)

Hej Folkens.

Ville høre mig om i kunne hjælpe mig med lidt reducering af brøker.

Er ret forvirret og i tvivl om hvad jeg skal gøre.

Opgaven lyder på at jeg skal forkorte dem.

f.eks disse to:

k=8ab²c³ / 6a³b²c

og:

p=24a²bc³ / 36ab²c²

- på forhånd tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2008 af Isomorphician

Brug potensregnereglen:

qm/qn = qm-n


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2008 af mathon

p = 24a²bc³ / 36ab²c²  = (24/36)*a2-1*b1-2*c3-2


Skriv et svar til: Reducering af brøker. (Haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.