Matematik

Bestem |vektor-a|

06. oktober 2004 af jididid (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig på vej med at bestemme |vek-a| ?

vek-a * (2vek-a + vek-b) = 13

Jeg har ganget ud:

2vek-a * vek-a + vek-a * vek-b = 13

Herfra aner jeg ikke hvad jeg skal... Jeg var ikke i skole i dag, og kunne dermed ikke være med til at lære løsning af dette stykke.. Håber I kan hjælpe..

Tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2004 af Damon (Slettet)

a*(2a + b) = 13 <=>
2*a*a + a*b = 13 <=>
2a^2 + ab = 13

Du ved at en vektor i anden er det samme som en længden af en vektor i anden - derfor:

2*|a|^2 + ab = 13 <=>

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2004 af frodo (Slettet)

NEJ! Du har ikke ganget ud. Du har prikket ud! Man prikker to vektorer og IKKE ganger.

2a^2+a*b=13 <=> |a|^2=sqrt((13-a*b)/2)

Så du må have noget mere eksempelvis en vinkel meller vektorerne og en længde af b

Svar #3
06. oktober 2004 af jididid (Slettet)

Jep frodo.. Det med prikning vidste jeg, men glemmer det bare da det ligner gange hehe...

Hvordan kommer jeg videre herfra:
|a|^2=sqrt((13-a*b)/2)

??

Sorry, men jeg kan altså ikke gennemskue det.. :-/

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2004 af frodo (Slettet)

som sagt, må du have nogle flere oplysninger end de du allerede har givet!

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2004 af frodo (Slettet)

sorry.
|a|=sqrt((13-a*b)/2)
og ikke |a|^2

Svar #6
06. oktober 2004 af jididid (Slettet)

hmm ok.. det er der ellers ikke...

Skriv et svar til: Bestem |vektor-a|

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.