Matematik

Udregning af integral

22. september 2008 af lesodk (Slettet)

Jeg skal integrere f(x) = sin(m*x)*cos(n*x) og f(x) = sin(k1*x)*ln(x*k2) hvor m,n,k1,k2 er konstanter


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2008 af peter lind

Den første omskriv funktionen med brug af formlen sin(u)sin(v)=-½cos(u+v)+1cos(u-v).

Den anden brug partiel integration. integrer sin, differentier ln


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2008 af mathon

sin(mx)*cos(nx)  =  ½*sin((m+n)x) + ½*sin((m-n)x)

∫sin(m*x)*cos(n*x)dx = ½∫sin((m+nx)dx + ½∫sin((m-n)x)dx =

-1(2(m+n))*cos((m+n)x)  - 1/(2(m-n))cos((m-n)x) + k


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2008 af mathon

fejlskrivning

-1(2(m+n))*cos((m+n)x) - 1/(2(m-n))cos((m-n)x) + k 

--->

-1/(2(m+n))*cos((m+n)x) - 1/(2(m-n))*cos((m-n)x) + k


Skriv et svar til: Udregning af integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.