Matematik

HASTER : At isolere 2 ligninger med 2 ubekendte

23. september 2008 af Wickifs (Slettet)

Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skrer punkterne i P(2.0) Q(8.0) & R (0.4)
Vi vil nu finde forskriften for f(x)

-Jeg har fået til opgave at isolere 3 ligninger med 3 ubekendte, som hurtigt bliver til 2 med 2 ubekendte.

Det er en parabel, om om den ved vi at f(x)=ax^2+bx+c

a*2^2+b^2+c=0

a*8^2 +b8+c=0

a*0^2+b*0+c= 4

Hermed kan vi hurtigt se os ud af npr vi ganger 0 med noget giver det nul derfor må c altså være 4.

Så har vi to ligninger med to ubekndte:

4a+2b+4= 0

64a+8b+4 = 0

HVORDAN KOMMMER JEG VIDERE? Please hjælp :) det noget emd jeg skal sætte dem ligmed hinanden men jeg er ret forvirret over det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af juventuz (Slettet)

4a+2b+4= 0

64a+8b+4 = 0
 

er det samme som

4a+2b= -4

64a+8b = -4
______________________________

Ved at gane ligning 1 med 4

16a+8b= -16

64a+8b=-4

Træk ligningerne fra hinanden og find derved a. find b ved indsættelse i en af ligningerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2008 af mathon

4a + 2b = -4
64a + 8b+4 = -4
to ligninger med to ubekendte i a og b......

sammenlign med
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=577084


Svar #3
23. september 2008 af Wickifs (Slettet)

hvorfor er det kun ligning 1 jeg ganger med 4...?  kan sagtens følge dig dertil. (64a-16a) +(8b-8b)=(-16--4) = 48 a = -12 = 1a = -1

Finder b:

64*(-1) +8b=-4

-64+8b =-4

8b= -4+64

8b=60

b= 7.5

er helt blank det passer ikk helt vist.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2008 af juventuz (Slettet)

skriver mine udregninger herind nu :-) 5 min


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2008 af mathon

I: 4a+2b= -4   gangens med 4
II: 64a+8b = -4

III: 16a+8b = -16
II: 64a+8b = -4....træk III fra II

48a = 12

a = 12/48 = (1/4), som indsat i I: 4a+2b= -4
giver

4(1/4)+2b= -4
1 + 2b = -4
2b = -5

b = (-5/2)
 


Svar #6
23. september 2008 af Wickifs (Slettet)

tusind tak men har egentligt regnet den ud med formeln y=a(x-x1)(x-x2) osv. men vil gerne  tjekke mine udregninger. Så tak :)


Svar #7
23. september 2008 af Wickifs (Slettet)

Det passer med det jeg fik  i den anden 1000000 mange tak.!


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2008 af juventuz (Slettet)

16a+8b= -16

64a+8b=-4
 

(16a+8b)-(64a+8b)=-16-(-4)

-48a=-12 a=0.25

med indsat a er b

16*0.25+8b= -16

4+8b=-16

8b=-20

b=-2.5

f(x)=0.25x2-2.5x+4


Skriv et svar til: HASTER : At isolere 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.