Matematik

Linje og Ligninger

23. september 2008 af Zayn-1991 (Slettet)

Heej, ville rigtig gerne spørge om den her opgave. Lyder sådan : En linje går igennem (0,-3) og har hældnigen -2. Bestem ligningen for linjen.

Spørgsmålet er bare hvordan jeg gør det? Nogle der ville være rigtig venlige at forklarer. Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2008 af Sherwood (Slettet)

y=ax+b


Svar #2
23. september 2008 af Zayn-1991 (Slettet)

Okey, giver det så y=-6x -2 ? :S
 

Er ikke sikker.


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2008 af Sherwood (Slettet)

a=hældningen!


Svar #4
23. september 2008 af Zayn-1991 (Slettet)

Svar 2 mente.

y= -2x-6


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Det er jo lidt svært at vide, når du skriver noget andet. :)

y=ax+b

(0;-3) og a=-2

-3=-2*0+b <=> -3=0+b <=> -3=b

y=-2x-3


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2008 af Corvette (Slettet)

y-y,0 = a * (x-x,0)

Den er altid god at huske


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2008 af mathon

...måske bedre skrevet

y - yo = a*(x-xo)


Skriv et svar til: Linje og Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.