Matematik

Overflade?

24. september 2008 af Wickifs (Slettet)

En bestemt type glas har en uvendig form som en cylinder, med højden h og grundfladeradius r. Det indre af glasset har form som en kegle med hjden h og rumfladeradius r. Glasset kan rumme 1 dm3.

A) Vi vil nu Bestemme h som en funktion af r

Vi ved at en cylinders rumfang/volumen regnes ved:  v=1/3* r^2*h*
og at grundflade arealet er givet ved  g=pi*r^2

- Dette har jeg gjort . = h(r)=3/pi*r^2

Så er opgaven

B)
Glassets udvendige overflade O bestr af cylinderen krumme overflade og bund. Bestem en forskrift
for O som funktion af r.

vi ved at O.cylinder=2pi*r*h

Jeg vil meget gerne have en forklaring ikke bare tal, jeg vil rigtig gerne vide hvad der sker for at kunne få lidt ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Da du allerede har fundet et udtryk for h(r) (altså højden afhænger af radius), kan du bare sætte det ind i din ligning for O.cylinder og reducere.
 


Svar #2
24. september 2008 af Wickifs (Slettet)

O.cylinder=2pi*r*h + h(r)=3/pi*r^2  eller ?


Skriv et svar til: Overflade?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.