Matematik

Bestemmelse af et skæringspunkt for 2 tangenter

24. september 2008 af reol33 (Slettet)

 Hej

Jeg har en opgave som lyder:
Bestem skæringspunktet for tangenterne til grafen for 

f(x)=2x^2-4x+1 i hhv. (2,f(2)) og (-1.f(-1).

jeg har fundet f ' (x) for de 2 punkter og regnet ligningen ud for dem begge, hvor jeg får:
 

for punktet (2,f(2)): f ' (x)= 4 og ligningen er y=4x-7

for punktet (-1.f(-1): f ' (x)= -8 og ligningen er y=-8x-1
 

hvordan kan jeg så efterfølgende finde skæringspunktet for de 2 tangenter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2008 af ibibib (Slettet)

Start med at løse ligningen

4x-7 = -8x-1


Svar #2
24. september 2008 af reol33 (Slettet)

 okay jeg får x til 1/2, så sætter jeg den ind i en af ligningerne og får -5, er skæringspunktet så (1/2 , -5)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2008 af ibibib (Slettet)

ja


Svar #4
24. september 2008 af reol33 (Slettet)

 okay, mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bestemmelse af et skæringspunkt for 2 tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.