Matematik

ligninger

24. september 2008 af Mivson (Slettet)

Hej

Har nogle problemer med følgende ligninger. Så hjælp kan sagtens bruges.

3ln x + 2ln x^2 = 6

og 4^x - 4^x-1 = 3^x-1 - 3^x

Er det noget med at bruge den omvendte funktion? Er ikke helt sikker på hvordan det gøres. Så jeg kunne bruge nogle hints

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2008 af dnadan (Slettet)

1) Prøv at gøre brug af logaritmeregnereglerne: ln(ab)=ln(a)+ln(b), ln(a^x)=x*ln(a), ln(e)=1

2) Prøv lige at indskrive parenteser eller skrive det op således:

a1*x fx. Det er nemlig ikke helt tydeligt, hvad ligningen er.

Ydermere, vil jeg tro, at du igen skal kigge på en helt bestemt logaritmeregneregel samt potensregnereglerne.


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.