Matematik

opgave om tangent og beregning af en firkant

24. september 2008 af reol33 (Slettet)

Hej 

jeg har en opgave som lyder:


tangenten til grafen for f( x)= √x i (9,f(9)) afgrænser sammen med koordinatakserne og linjen med ligningen x=9 en firkant
Beregn denne firkants areal

jeg har beregnet grafen for f( x) = √x til y=1/6x + 3/2
mit spørgsmål er nu om jeg skal tegne den, eller om man kan regne den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2008 af Isomorphician

Da linjen afgrænser firkanten sammen med de to koordinatakser, kan du få længden af de lodrette sider ved af finde funktionsværdierne til tangentens linje for x = 0 og x = 9


Svar #2
24. september 2008 af reol33 (Slettet)

hvad er det for en linje som afgrænser firkanten? y=1/6x + 3/2 eller x=9?


Svar #3
24. september 2008 af reol33 (Slettet)

 og jeg bliver vel nødt til at tegne den alligevel, da det ikke bliver et kvadrat/ rektangel for tangenten er jo skæv?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2008 af Isomorphician

Det bliver et trapez:

Areal = ½(a+c) * h

hvor a og c er de lodrette sider i din figur, og h er længden hen ad x-aksen


Svar #5
24. september 2008 af reol33 (Slettet)

 okay, og når du siger funktionsværdierne så mener du vel y, så siderne a og c bliver:
√0= 0 
√9= 3 
h er 9 så arealet bliver:
1/2(0+3)*9= 13,5

ikke? men jeg forstår bare ikke hvad du så skal bruge x=9 til, betyder det at x er 9 eller at der skal gå en lodret streg op fra 9?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2008 af Isomorphician

det er tangentens ligning du skal bruge til at finde funktionsværdier, da det er tangenten der afgrænser firkanten


Svar #7
24. september 2008 af reol33 (Slettet)

okay mange tak for tålmodigheden og hjælpen


Skriv et svar til: opgave om tangent og beregning af en firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.