Matematik

kan de reduceres yderligere..

24. september 2008 af mm :) (Slettet)

<p>1) ((x-y)<sup>2</sup>-y<sup>2)</sup>/2x= x^2-2xy+y^2-y^2/2x = x^2 -2xy/2x</p> <p>&nbsp;</p> <p>2) x<sup>2</sup>*y<sup>2</sup>'(x-y)<sup>2</sup> * x<sup>-2</sup>/xy<sup>2</sup>(x-y)= x<sup>2</sup> * y<sup>2</sup> (x<sup>2</sup> -y<sup>2</sup>) *x<sup>-</sup><sup>2</sup>/ xy<sup>2</sup>(x-y)=&nbsp; x<sup>2</sup> * y<sup>2</sup> * x<sup>2</sup> -y<sup>4</sup>* x<sup>-2</sup>/ xy<sup>2</sup> (x-y)&nbsp; = x<sup>2</sup> * y<sup>2</sup> *y<sup>4</sup> /xy<sup>2</sup> (x-y)&nbsp;</p> <p>har jeg regnet dem ud rigtigt?</p> <p>&nbsp;</p> <p>P&aring; forh&aring;nd tusind tak</p>


Svar #1
24. september 2008 af mm :) (Slettet)

hmm.. jeg prøver igen..

1) x^2  - 2xy / 2x

2) x^2 * y^2 * y^4/ xy^2 (x-y)

hvordan kan jeg reducere dem endnu mere ned?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2008 af Isomorphician

Står der:

(x2 - 2xy)/(2x) ?

(x2y2y4)/(xy2(x-y)) ?


Svar #3
25. september 2008 af mm :) (Slettet)

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2008 af Isomorphician

(x2 - 2xy)/(2x)

sæt på separat brøkstreg:

x2/2x - 2xy/2x =

x/2 - y

....

(x2y2y4)/(xy2(x-y)) =

(x2y4)/(x(x-y)) =

xy4/(x-y)


Skriv et svar til: kan de reduceres yderligere..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.