Matematik

matematik reducering

25. september 2008 af *MissSofie (Slettet)

hej

jeg skal reducere nedenstående, men ved simpelthen ikke om jeg har gjort det rigtig. nogen som kan hjælpe mig?

1.    4(m+2n)2-6n(m-2n) <--> 4*m2+2n2+2mn-6mn+12n2 <--> 4m2+14n2- 4mn

2.     (p-q)2-2(p+q)(p-q)<--> p2+q2- 2pq-2+p2-q2<--> 2p2- 2pq-2

3.     2x-4(x+3)(x-3)+12 <--> 2x-4+x2-3x+3x-9+12 <--> 2x-4+x2-9+12 <--> 2x-1+x2

tak :-) !!

og forresten, hvis man skal tjekke det på lommeregner TI-89, hvilken funktion under punktert F2 skal man så vælge?? Solve()? eller Expand() ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af Isomorphician

4(m + 2n)2 - 6n(m - 2n) =

4(m2 + 4n2 + 4nm) - 6nm + 12n2 =

4m2 + 16n2 + 16nm - 6nm + 12n2 =

4m2 + 28n2 + 10nm


Svar #2
25. september 2008 af *MissSofie (Slettet)

#1 tak :)


Skriv et svar til: matematik reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.