Matematik

løsning af ligning

25. september 2008 af mm :) (Slettet)

x(x-2)-(x+1)^2 = -6

Jeg får resultatet til at give 2,5, men jeg får ikke -6 når jeg ersatter x'erne med 2,5.. Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af peter lind

Hvad har du gjort ?

Ellers gang første parantes ud, udfør kvadreringen af (x+1) og træk sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2008 af janko (Slettet)

det vil glæde mig at se, hvordan du når frem til at x = 2,5 ?

prøv lige at skrive det her:

/ Ayhan


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2008 af janko (Slettet)

x(x-2)-(x+1)2 = -6

x2 - 2x - x2 - 2x - 1 = -6

-4x - 1 = -6

løs nu x


Skriv et svar til: løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.