Matematik

Løsning af ligning - Hjælp :)

25. september 2008 af AlexanderF (Slettet)

5 gange x + 18 divideret med 5 - 18 = x

Skal have løst den ligning, med udregning. Jeg synes slet ikke, at jeg kan få den til at passe selv.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af mathon

...hvad er det, der ikke passer?


Svar #2
25. september 2008 af AlexanderF (Slettet)

Skal have regnet den ud :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2008 af mathon

...hvad har du forsøgt dig med ?


Svar #4
25. september 2008 af AlexanderF (Slettet)

Ja, jeg har prøvet med alt muligt. Men jeg får det slet ikke til at passe, og nu gider jeg den ikke mere.. jeg er kørt død i den.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2008 af juventuz (Slettet)

(5x+18)/-18 = x

Prøv at gange med -18 på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2008 af mathon

er det

5*x + (18/5) - 18 = x ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. september 2008 af juventuz (Slettet)

Skrev forkert

(5x+18)/(5-18) = x (eller er ligningen nu også sådan opstillet?)

gang med 5-18 på begge sider så


Svar #8
25. september 2008 af AlexanderF (Slettet)

(5x+18)/-18•-18 = x • -18 ???


Svar #9
25. september 2008 af AlexanderF (Slettet)

http://www.afads.dk/ligning.jpg

Sådan er den sat op


Svar #10
25. september 2008 af AlexanderF (Slettet)

Kan stadig ikke få den til at pssse :(


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/132470


Skriv et svar til: Løsning af ligning - Hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.