Matematik

Bestem integraler

25. september 2008 af Wunderkind (Slettet)

Hej,

Jeg synes lige det er helt væk lige nu, hvordan det nu er man gør det i hånden, men skal bestemme denne integrale i hånden:

∫(x^(3/4) , x , 0 , 2)

^^sådan ville den være tastet ind på en lommeregner, så i ved hvor tallene skal stå :)

Håber der er nogen som lige kan forklare mig hvordan det nu er man regner det ud :P


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2008 af peter lind

Brug at xn+1/n+1 er stamfunktion til xn.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2008 af mathon

∫x3/4dx = (4/7)*x7/4 + k          


Svar #3
25. september 2008 af Wunderkind (Slettet)

hmm.. nu spørger jeg sikkeret meget dumt, men hvor får du de 7 fra?


Svar #4
25. september 2008 af Wunderkind (Slettet)

hmm... kan muligvis godt se det nu, men skal den i parantes så ikk byttes rundt? så der står 7/4 i stedet?


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. september 2008 af Isomorphician

Se på #1.

Når du dividerer med en brøk (7/4) er det det samme som at gange med den omvendte (4/7)


Svar #6
25. september 2008 af Wunderkind (Slettet)

Nåeh, på den måde, så begynder det at passe i mit hoved :P


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. september 2008 af mathon

når x3/4 integreres stiger eksponenten med 1
dvs.
x3/4+1 = x3/4+4/4 = x7/4, som skal matches med faktor (4/7)

kontrol:
((4/7)*x7/4 + k) ' = (4/7)*(7/4)*x7/4-1 = x7/4-4/4 = x3/4
 


Skriv et svar til: Bestem integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.