Matematik

Vektor: To ligninger med to ubekendte

26. september 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

Hej,
Jeg kunne godt tænke mig lidt hjælp til at løse nedstående opgave, tak. Her kommer den:

I et koordinatsystem er givet vektorerne b(-3,6) og a(s,t). Om vektoren a oplyses at a·b=1 og a·hat_b=-4.
Bestem værdierne s og t.

Altså. Så vidt jeg kan se på opgaven, skal jeg bruge metoden ved navn 'to ligninger med to ubekendte' - Dette er jeg mere end bare sikker på. Mit problem er 'bare' den, at jeg ikke aner, hvordan jeg skal bære mig ad når det er vektorer jeg har at gøre med. Jeg har set lidt i min bog, men synes ikke, at jeg får noget ud af det. Her er siderne fra den matematikbog jeg har til rådighed:

http://peecee.dk/upload/view/132592
http://peecee.dk/upload/view/132593

Jeg ser frem til et par fornuftige hints!

På forhånd mange tak,
Pjuske


Brugbart svar (5)

Svar #1
26. september 2008 af peter lind

Du skal blot skrive de to ligninger du har ud i detaljer. Eksempel a•b=(s,t)•(-3,6) =-3s+6t=1. Tilsvarende skal ligningen med tværvektoren skrives ud.


Brugbart svar (5)

Svar #2
26. september 2008 af mathon

a·b = s(-3) + t*6 = 1

-3s + 6t = 1

a · hat b = [s,t]·[-6,-3] = s*(-6) + t(-3) = -4

-6s - 3t = -4 eller
6s + 3t = 4

to ligninger med to ubekendte af 1.grad i s og t


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. september 2008 af janko (Slettet)

hey putte..

prøv at se her... har forsøgt lidt :)

mathcad 11: http://peecee.dk/upload/view/132615

rft:                   http://peecee.dk/upload/view/132616

/ Ko :) hehe


Svar #4
27. september 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

Hey,

1. Hvem fu*k har klikket 'ikke brugbart'?!  - Satans idiot.

2.

#1: Tak for hjælpen :)
#2: Tak for hjælpen Mathon :)
#3) Hej Ko ;) Du har formået at lære mig princippet bag 'to ligninger med to ubekendte' - Dét er genialt og det er du også. Tusind tak for hjælpen :)

Fortsat god weekend,
Pjuske


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. september 2008 af janko (Slettet)

#4

'det er godt bette kalv :)

kofar, aka. tyr, skal jo lære dig noget :D

/ Ayhan


Skriv et svar til: Vektor: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.