Matematik

Forvirrende opgave! :-s

27. september 2008 af Arigato (Slettet)

Opgaven lyder:

Et radioaktivt stof findes til at begynde med i en mængde på N0 gram. Mængden y af radioaktivt stof efter t år er:

y=N0ekt      hvor k er en negativ konstant.

For et bestemt radioaktivt stof er konstanten k= -0,08042.

- Hvor længe varer det for 250 gram af stoffet at aftage TIL 50 gram?

- På 10 år falder mængden af et radioaktivt stof fra 200 gram til 100 gram. Angiv konstanten k.

Jeg er helt og aldeles blank!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2008 af janko (Slettet)

være nu ikke helt så blank :)

du har din formel

y = N0 * ek*t

Opskriv hvad hvert symbol udtrykker og se, hvor mange oplysninger du egentlig får givet!

/Ayhan


Svar #2
27. september 2008 af Arigato (Slettet)

hmmm:

250·e-0,08042·t = 50 hvoraf t isoleres?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2008 af mathon

Ja


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. september 2008 af janko (Slettet)

#2 netop!

se nu:

http://peecee.dk/upload/view/132678
http://peecee.dk/upload/view/132679

/ Ayhan


Skriv et svar til: Forvirrende opgave! :-s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.