Matematik

Isolér n

28. september 2008 af Sofiaboomboom (Slettet)

Hej :-)

Jeg skal isolere n i formlen

A=b*((1+r)^n-1)/r

Hvis der var nogen der kunne hjælpe ville det være super :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af juventuz (Slettet)

skal b ogs divideres med r, eller er den skrevet korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2008 af juventuz (Slettet)

Du skal bruge dine logaritmeregler.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2008 af DMUS (Slettet)

Du benytter vel bare at log(x^y) = log(x) * y


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2008 af juventuz (Slettet)

a=b*((1+r)n-1)/r

a/b=((1+r)n-1)/r)
(a/b)*r=(1+r)n-1)
ln((a/b)*r)=(n-1)*ln(1+r)
(ln((a/b)*r))/(ln(1+r))=n-1
n=(ln((a/b)*r))/(ln(1+r))+1

sådan ville jeg løse den


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2008 af juventuz (Slettet)

Hvor jeg i #4 ikke havde skrevet det, men regnede med, at parantesen var opløftet i n-1

Det var bare forkert skrevet op...


Svar #6
16. oktober 2008 af Sofiaboomboom (Slettet)

Hej :-) jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen, fik jeg ikke skrevet - hvor uhøfligt :-)


Skriv et svar til: Isolér n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.