Matematik

Ligning

28. september 2008 af mille.dk (Slettet)

1 - 16-10x = 2
       8x-11

Jeg får x til -5/2, men i facitlisten står der 5/2. Er der nogen, der kan påpege, hvad det er, jeg gør forkert?

på forhånd tak.

Mille.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af mathon

x≠(11/8)

gang med (8x-11) på begge sider


Svar #2
28. september 2008 af mille.dk (Slettet)

Hej Mathon,

siger du, at x= 11/8? for så er jeg helt lost nu :S. Jeg forstår desværre ikke, hvad du mener med, at jeg skal gange dem på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2008 af mathon

≠ betyder forskellig fra (ulig med)


Svar #4
28. september 2008 af mille.dk (Slettet)

1-16-10x= 2(8x-11)
1-16-10x=16x-22
15-10x=16x-22
15=27x-22
37=27x


Jeg er på vildspor igen :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2008 af mathon

når der er flere led i en brøktæller, skal der altid sættes parentes om tælleren, inden man regner videre

har du gjort det ?


Svar #6
28. september 2008 af mille.dk (Slettet)

1-(16-10x=2(8x-11)
1-16+10x=16x-22 er jeg på rette spor?


Svar #7
28. september 2008 af mille.dk (Slettet)

Nej glem det, jeg har fået det ordnet.
Tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.