Matematik

Hvordan bestemmer jeg k?

29. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg skal i denne opgave bestemme værdien for k, således at cirklen c går igennem punktet P (-4,2)

c: x^2+y^2-10x+4y+k=0

Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af Isomorphician

Indsæt dine kendte værdier i ligningen, og isoler k.


Svar #2
29. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

hvor skal de indsættes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2008 af Isomorphician

(-4, 2) = (x, y)


Svar #4
29. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

som værdierne for x^2 og y^2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2008 af Isomorphician

ja, og x og y


Svar #6
29. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

okay.. så det hedder sig således :

c: -4^2+2^2-(10*-4)+(4*2)+k=0  ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2008 af Isomorphician

Det må det gøre


Svar #8
29. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Okay... så kan det godt være, jeg nu spørger dumt.. men så får jeg jo en værdi.. og hvordan skal jeg så kunne isolere k?


Svar #9
29. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

hvis jeg flytter k på den anden side af = så er k jo negativ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. september 2008 af Isomorphician

Du får (forhåbentligt) en værdi + k = 0.

Så isolerer du k lige som du normalt ville isolere x i en almindelig ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. september 2008 af Isomorphician

#9

Du må jo også gange med alle tal ≠ 0 på hver side.

-1 ≠ 0


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. september 2008 af Isomorphician

Du kunne også trække værdien fra på hver side i stedet for k, så får du værdien med det samme.


Svar #13
29. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

ja.. det giver 36 + k = 0 (er k så -36?)


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. september 2008 af Isomorphician

(-4)2 ≠ -(42)


Svar #15
29. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

sært.. jeg får bare det hele til at give 36 + k = 0

altså at k så er -36


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. september 2008 af Isomorphician

Du får (-4)2 til at give -16, hvilket ikke er sandt.


Svar #17
29. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Hvis jeg ændre det med parantesen, får jeg:

68+k=0


Brugbart svar (0)

Svar #18
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

Korrekt, så isolerer du k.


Svar #19
29. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

så k giver -68?


Brugbart svar (0)

Svar #20
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

Ja


Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.