Matematik

Omskriv kvadratet på en toleddet størrelse

29. september 2008 af julemanden (Slettet)

Jeg kunne meget gerne tænke mig hjælp til følgende to små opgaver

Omskriv kvadratet på en toleddet størrelse

a) x^2+10x+25

b) t^2+4s^2-4st

Nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak


Brugbart svar (3)

Svar #1
29. september 2008 af janko (Slettet)

a) benyt (a+b)2 = (a+b)(a+b) = a2 + 2ab + b2

...

b) benyt (a-b)2 = (a-b)(a-b) = a2 - 2ab + b2


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

(x + 5)2

(2s - t)2


Svar #3
29. september 2008 af julemanden (Slettet)

Kan jeg få den trin for trin, så jeg bedre forstår det:)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2008 af janko (Slettet)

se nu på #1 ...



Skriv et svar til: Omskriv kvadratet på en toleddet størrelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.