Matematik

Sidder fast i andengradsligning!

29. september 2008 af mellemulle (Slettet)

Jeg sidder endnu og kæmper med aflevering til i morgen, og kan simpelthen ikke komme videre i denne opgave:

I en trekant kender vi vinkelC: 32 grader, siden b: 6 og siden c: 5
Vi kan da opfatte cosinusrelationen:
c^2 = a^2 + b^2 - 2a * b * cos(C)
som en andengradsligning i den ukendte side a.

Jeg skal så løse ligningen (Finde a) og bestemme de tilhørende vinkler A og B.

Indtil videre ser min opgave således ud:
25 = a^2 + 36 -2a * 36 * cos(32)
 

Og nu er det så, at jeg sidder godt og grundigt fast.. har snart stirret mig blind på denne opgave..
Så be' om hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af Isomorphician

reducer til:

a^2 + k*a + c = 0, og løs som andengradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2008 af mathon

c2 = a2 + b2 - 2a * b * cos(C)

a2 - (2bcos(C)*a + (b2- c2) = 0

a2 - (2bcos(C)*a + (b+c)(b-c) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2008 af mathon

a2 - (2*6*cos(32°)*a + (6+5)(6-5) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2008 af janko (Slettet)

a= 8,9 v a = 1,2


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2008 af mathon

...eller

to løsniger, da

1) C er spids

2) b*sin(C)<c<b

sin(B1) = b*sin(C)/c = 6*sin(32°)/5 = 0,635903

B1 = sin-1(0,635903) = 39,5°

B2 = 180° - 39,5° = 140,5°

A1 = 180° - 39,5° - 32° = 108,5°

A2 = 39,5° - 32° = 7,5°

a1 = 6*cos(32°) + 5*cos(39,5°) = 8,9

a2 = 6*cos(32°) - 5*cos(39,5°) = 1,2


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2008 af mathon

i overensstemmelse med #4


Svar #7
29. september 2008 af mellemulle (Slettet)

I er nogle perler.. tak!


Skriv et svar til: Sidder fast i andengradsligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.