Matematik

Bestemmelse af grænseværdien?

29. september 2008 af S0me0ne (Slettet)

Hej allesammen.

Jeg har en opgave som lyder sådan her:

Idet f(x) -> a for x -> xº. skal grænseværdien a bestemmes i hvert af følgende tilfælde:

f(x)=2x-1 og xº = 3

Hvordan løser jeg den, har virkelig ingen andelse :/ ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2008 af the87boy (Slettet)

Jeg vil mene, du skal løse den således:

f(3)=2*3-1

f(3)=6-1

f(3)=5

f(x) -> 5 for x -> 3


Svar #2
29. september 2008 af S0me0ne (Slettet)

Så 5 er grænseværdien?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#2.

Yes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2008 af mathon

f(x) = f(x-xo+xo) = 2((x-xo) + xo) - 1 = 2(x-xo) + 2xo - 1 = 2(x-3) + 2*3 - 1  = 2(x-3) + 5

limes (x-->3) f(x) = 2*0+5 = 5


Skriv et svar til: Bestemmelse af grænseværdien?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.