Matematik

bestem x-koordinaten til røringspunktet

01. oktober 2008 af Bruger slettet (Slettet)

grafen for en funktion f(x)=x^2-3x har en tangent med hældningen 1.

a) bestem x-koordinaten til røringspunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Find f'(x) og løs:

f'(x) = 1

Med hensyn til x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2008 af Isomorphician

Løs f'(x) = 1


Svar #3
01. oktober 2008 af Bruger slettet (Slettet)

ved godt at jeg skal differentierer funktionen men det er det jeg ikke ved hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

f(x) = a*x^n

-->

f'(x) = a*n*x^(n-1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Det gør du så for hvert led. I første led er a=1 og n=2, i andet led er a=-3 og n=1.


Svar #6
01. oktober 2008 af Bruger slettet (Slettet)

tak for svaret men forstår det desværre ikke


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2008 af Isomorphician

....mens man husker at x0 = 1....


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Har du slet ikke haft differentialregning?


Svar #9
01. oktober 2008 af Bruger slettet (Slettet)

niks


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Det kan ikke passe, for den kan ikke løses uden.


Skriv et svar til: bestem x-koordinaten til røringspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.