Matematik

eksakte løsning!!

01. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

Er igang med at lave den sidste opgave til min aflvering til imorn
 

opg1
Find den eksakte løsning til ligningen

50=log(x^3)+log(x^4)

ved ikke hvordan man løser opgaven og hvad vil det sige eksakte løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Ved ikke helt med den eksakte løsning. Men ellers skal du have gang i formlerne:

10^log(x) = x

log(x) + log(y) = log(x*y)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2008 af Isomorphician

log(a) + log(b) = log(ab)

Den eksakte værdi kan skrive som potens eller brøk, i stedet for en tilnærmet værdi som fx et afrundet kommatal.


Svar #3
01. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

50=log(x^3*x^4) og hvordan kan jeg gange x^3*x^4= ?
 


Svar #4
01. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

50=log(x^3*x^4) og hvordan kan jeg gange x^3*x^4= ?
 


Svar #5
01. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

50=log(x^3*x^4) og hvordan kan jeg gange x^3*x^4= ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2008 af Isomorphician

Du husker dine potensregneregler der siger:

xp * xq = xp+q


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

x^3 = x*x*x, x^4 = x*x*x*x, (x^3)*(x^4) = x*x*x*x*x*x*x


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2008 af stevern (Slettet)

x^3 * x^4 = x^7


Svar #9
01. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

50=log(x^3*x^4) og hvordan kan jeg gange x^3*x^4= ?
 


Svar #10
01. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

50=log(x^3*x^4) og hvordan kan jeg gange x^3*x^4= ?
 


Svar #11
01. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

50=log(x^3*x^4) og hvordan kan jeg gange x^3*x^4= ?
 


Svar #12
01. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

50=log(x^3*x^4) og hvordan kan jeg gange x^3*x^4= ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. oktober 2008 af Isomorphician

hold nu op med det der.....


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. oktober 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Wtf?


Svar #15
01. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

i må meget undskylde med min spam :S min net fucker ret meget! så har bare trykket tror jeg :S

50= log(x^7) og hvad skal jeg bruge 50 så til?


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. oktober 2008 af Isomorphician

Hint:

y = 10x <=>

log(y) = x


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. oktober 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

10^log( x ) = x


Svar #18
01. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

så det bliver x= 10^(50/7) ? :D



Brugbart svar (0)

Svar #19
01. oktober 2008 af Isomorphician

Ja.


Svar #20
01. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: eksakte løsning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.