Matematik

hvor kommer de 2 x"er fra?

04. oktober 2008 af sissasine (Slettet)

hej sidder her og øver mig på ligninger

Den  ser sådan ud

x(x-2)-(x+1)2 = -6

så står der = x2  - 2x-x2 -1-(2x )= -4x=-5 =x=1,25

det jeg ikke forstår er hvor kommer de 2x"er fra der er sat i parentes i linjen ovenover


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2008 af mathon

du skal repetere dine kvadratsætninger

(a+b)2 = a2+b2+2ab
......................................

repetitiongenses af
(a+b)2 = (a+b)(a+b) = a2 + ab + ba + b2 = a2 + b2 + 2ab


Skriv et svar til: hvor kommer de 2 x"er fra?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.