Matematik

Hvor meget h(x) vokser

04. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

Sidder med en lidt irriterende opgave:

h(x)=4,5*1,99^x

Hvor mange procent vokser h(x) hvis x vokser med fx 25?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2008 af janko (Slettet)

du har fået givet alle oplysninger........


Svar #2
04. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

4,5*29602399^x

29602399-1*100=2960239815%!?!!

Jeg har sgu ikke fået fat i det! :-S


Svar #3
04. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

En der kan hjælpe?


Svar #4
04. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

Slet ingen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

h(x0) = 4.5 · 1.99x

h(x0 + 25) = 4.5 · 1.99(x0 + 25) = 4.5 · 1.99x0 · 1.9925 = h(x0) · 1.9925

h(x0 + 25)/h(x0) = 1.9925

(h(x0 + 25) - h(x0))/h(x0) = (1.9925 - 1)/1 = ... %


Svar #6
04. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

Tusind tak! :-)

Har du mulighed for at forklare hvorfor du siger 1,99x·1,9925 ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Jf. potensreglen:

an+m = anam

Lad a = 1,99; n = x og m = 25 i den givne opgave.


Svar #8
04. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

Og jeg er forbløffet over at det er så omfattende!?

Det er ikke muligt at løse den på en mere simplificeret måde, vel?


Svar #9
04. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

Jeg ender med

25 / h(x) = (1,9925-1) / 1 hvoraf jeg isolere h(x) og får at h(x)= 0,000084%


Svar #10
04. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

Kan jeg få at vide hvad det skal give?


Skriv et svar til: Hvor meget h(x) vokser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.