Matematik

hjælp til en relativ nem ligning :S

05. oktober 2008 af zentobi (Slettet)

normalt er jeg ret god til mat men lige den her opgave kan jeg simpelthen ikke finde ud af... så hvis der er en der gad hjælpe ville det være rigtig fedt..

Opg 3. Birgit , Hanne, Henning, Jørgen og Bo skal dele udgifter på 1200 kr til mad.
Hanne skal betale dobbelt så meget som Birgit.
Henning skal betale 100 kr mere end Birgit.
Jørgen skal betale 50 kr mindre end Birgit.
Bo skal betale dobbelt så meget som Jørgen.
Hvor meget skal Birgit betale?
 


Svar #1
05. oktober 2008 af zentobi (Slettet)

x= 1250/7 altså 178.571?

det vil så beyde at regne stykket bliver:

178.57+357.14 (hanne som skal betale det dobbelte) + 278.57 (hening der skal betale 100 mere) + 128.57 ( (jørgen) her er den fejl jeg har lavet.. typisk jeg havde sag 138 i stedet :S) +257.14 (bo) = ca 1200

rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2008 af Evlæs (Slettet)

 Birgit skal betale x

hanne skal betale 2x

henning skal betale x+100

jørgen skal betale x-50

bo skal betale (x-50)*2.

ligningen bliver altså x+2x+(x+100)+(x-50)+((x-50)*2) = 1200

x+2x+x+100+x-50+2x-100 =1200

7x = 1250

x=178,571 = det birgit skal betale


Skriv et svar til: hjælp til en relativ nem ligning :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.