Matematik

funktioner..

07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

Hey...

Jeg har taget et eksempel på en fuktion fra bogen:

Jeg har tegnet grafen for denne funktion: f(x) = 2x-1.

Er det muligt, at finde Dm(f) og Vm(f) ved hjælp af "Graph" ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af mathon

Dm(f) = Vm(f) = R


Svar #2
07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

Hvaaad :) hvad er R, er det noget jeg kan finde på Graph?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2008 af mathon

...R findes i din matematikbog og er mængden af reelle tal...:-)


Svar #4
07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

I min bog står der at Dm(f) = (-2;5) og Vm(f) =(-5;9), men det kan jeg ikke se, når jeg

tegner grafen på "Graph". Grafen fortsætter og jeg kan derfor ikke aflæse den..?

Skal jeg indsætte alle tal i funktionen, altså prøve mig frem eller er der en hurtigere måde?

håber du vil hjælpe igen ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2008 af mathon

...du fortalte jo intet om restriktioner for f(x) = 2x-1

hvis f(x) er defineret i intervallet [-2;5] dvs. Dm(f) =  {x € R|-2 ≤ x ≤ 5}
bliver

værdimængden Vm(f) = {y € R|-5 ≤ y ≤ 9}


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2008 af mathon

...eventuelt skrevet

Vm(f) = {y € R|f(-2) ≤ y ≤ f(5)}


Svar #7
07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

Det troede jeg ikke var nødvendigt, for jeg troede man kunne finde Dm(f) og Vm(f) bare ved at kigge på funktionen. De var allerede skrevet på grafen i bogen, så jeg ville høre om jeg også kunne finde dem.

Jeg er dog ikke gået igang med afleveringen endnu :)


Svar #8
07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

jeg har en opgave som lyder, at jeg skal tegne grafen for funktionen f(x) = 1/2 x^3+2x^2

Når jeg har tegnet grafen, skal jeg så indsætte x og y værdier i en tabel for at finde Vm og Dm?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2008 af mathon

er der restriktioner på denne gang???


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2008 af mathon

...har du foretaget en funktionsanalyse?


Svar #11
07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

nej.. jeg har kun fået af vide, at jeg skal tegne grafen for funktionen og angive definitions- og værdimængden.


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. oktober 2008 af mathon

f '(x) = ?????


Svar #13
07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg har tegnet grafen, men jeg har ikke indsættet x og y i en tabel, hvis det er det du mener :) Men jeg kan gøre det ved hjælp af "Graph" og der er mega mange tal, som vil passe ind i funktionen som x og y. Det gjorde jeg nemlig også for lidt siden


Svar #14
07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

Nååå :) det skrev jeg i opgaven foroven i svar 8: f(x) = 1/2 x^3+2x^2
 

Det er kun det jeg får oplyst..


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. oktober 2008 af mathon

...har du lært at differentiere?


Svar #16
07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

øhm.. ´har ikke lige hørt det begreb før? kan det ellers ikke lade sig gøre.. når jeg tegner grafen, får jeg y til at være uendelig, og x til at være ca. (-5;2) ..


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. oktober 2008 af mathon

skærer x-aksen i (-4,0) og tangerer x-aksen ovenfra i (0,0)


Skriv et svar til: funktioner..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.