Matematik

bestem ligning til tangenten

08. oktober 2008 af amaliiie (Slettet)

hejsa

Jeg har en opgave der lyder:

Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen

f(x)=-ln^x+e^x

Hvordan skal jeg gribe den an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af mathon

f(x)=-ln^x+e^x ???


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2008 af reol33 (Slettet)

 Hun har lige glemt at skrive opgaven rigtigt, den lyder:

Bestem en ligning for tangenten grafen for funktionen

f ( x )= -ln x + e^x i punktet P(2, f (2))


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. oktober 2008 af mathon

f '(x) = -(1/x) + ex

f '(2) = -(½) + e2

tangentligning:

y = f '(xo)x + (yo - f '(xo)xo)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2010 af Ondekralle (Slettet)

Nice


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2011 af mariefinnerup (Slettet)

min tangent ligning fra matematik lyder således:y= f'(Xo)(X-Xo)+f(Xo)
Har fået det til y=6,89x-7,08, kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2012 af Shirohige (Slettet)

Jeg fik til y = 6.88906 x - 11.77812


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man bør først angive det eksakte svar:

y = (e2 - 1/2)·x + 1 -e2 -ln(2)

og dernæst de tilnærmede værdier

y = 6,889056·x - 7,0822


Skriv et svar til: bestem ligning til tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.