Matematik

Rettelse.

08. oktober 2008 af Anything (Slettet)

Jeg skal angive stamfunktioner til disse funktioner, og vil høre, om jeg har gjort det rigtigt? :)

b) f(x) = x3 + 3 x +6

F(x) = 1/4 * x4 + 3/2 * x2 + 6x + k

c) f(x) = x-3 + (2/x4) + 7

F(x) = 1/-2 * x-2 + 2/5 * x5 + 7x + k

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af Mandelbrot (Slettet)

c) er forkert.. Tænk på at 2/x4 = 2·(1/x4) = 2·x-4


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2008 af Isomorphician

(2/5)x5 differentieret giver 2x4 og ikke 2/(x4).

Husk på at:

2/(x4) = 2(1/(x4) = 2x-4


Svar #3
08. oktober 2008 af Anything (Slettet)

Så c giver altså:

F(x) = 1/-2 * x-2 + 2/-3 * x-3 + 7x + k? :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2008 af Mandelbrot (Slettet)

ja..


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Forresten er 2/(-3) = -(2/3) = (-2)/3


Svar #6
08. oktober 2008 af Anything (Slettet)

#5 Så der skal bare stå minus foran 2 i stedet for foran 3?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2008 af Mandelbrot (Slettet)

#6 Ja det er pænere.

F(x) = (-1/2) * x-2 - (2/3) * x-3 + 7x + k


Skriv et svar til: Rettelse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.