Kemi

beregn pH hjælp..

08. oktober 2008 af Skat1 (Slettet)

hey..

Jeg har fået til opgave at beregne pH i denne opløsning; 0,010 M saltsyre.. er der nogle som vil forklare mig hvordan man nøjagtigt gør :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af mathon

HCl(aq)    +     H2O(l)     --->     H3O+(aq)     +     Cl-(aq)

da HCl er en stærk syre er den 100% protolyseret/hydroniseret
hvorfor
[H3O+(aq)]aktuel = [HCl]formel = 0,010 M

pH = -log([H3O+(aq)]aktuel) = -log(0,01) = -log(10-2) = -(-2)*log(10) = 2*1 = 2


Svar #2
08. oktober 2008 af Skat1 (Slettet)

hvad med når jeg skal udregne 0,030 M salpetersyre. ?

Hvad er formlen til den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2008 af blackduck (Slettet)

Det er også en stærk syre. Så længe det er stærke syrer kan du bruge fremgangen i #1.

pH = -log(0,030)


Skriv et svar til: beregn pH hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.