Matematik

Isolering i en brøk

11. oktober 2008 af randomnumber (Slettet)

"Modstanden R er givet ved flg. formel:

1/R = 1/R1 + 1/R2

Opstil en formel til beregning af R1"

Hvordan kan jeg fjerne tælleren? Heller skal jeg gange nævneren væk, derpå få 1-1 på højre side og (R1R2)/R på venstre side?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2008 af janko (Slettet)

R1 =  R * (R2 / (R2 - R))


Svar #2
11. oktober 2008 af randomnumber (Slettet)

Hvordan kommer du frem til dette resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2008 af janko (Slettet)

1/R = 1/R1 + 1/R2
Træt 1/Rfra begge sider af lighedstegnet
1/R - 1/R2 = 1/R1

Derefter:

1/(1/R - 1/R2) = R1
 

regn selv videre herfra ved at bruge brøkregnereglerne..


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2008 af janko (Slettet)

#0

der findes dog flere muligheder for at udregne R1


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2008 af mathon

erstatningsmodstanen ved parallelforbindelse

Rp = (R1*R2)/(R1+R2).......produkt over sum


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2008 af mathon

1/R = 1/R1 + 1/R2 ................der ganges med RR1R2 på begge sider

R1R2 = RR2 + RR1

(R2-R)R1 = RR2

R1 = RR2/(R2-R)


Skriv et svar til: Isolering i en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.